Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK’e göre işsizlik oranı yüzde 11,3

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işgücü verilerini açıkladı. TÜİK’in hesaplamalarına göre nisan ayında mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 11,3. Nisan ayında bir önceki aya göre işsiz sayısı 65 bin artarak 3 milyon 853 bin kişiye yükselirken istihdam edilen kişi sayısı ise 30 milyonu geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işgücü verilerini açıkladı. TÜİK, mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranını yüzde 11,3 olarak hesapladı. İşsizlik oranı mart ayına göre 0,1 puan arttı. İstihdam edilen kişi sayısı ise bir önceki aya göre 408 bin kişi arttı. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,7 iken kadınlarda yüzde 14,5 olarak tahmin edildi.

Genç nüfusta mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 20

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta ise işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 20’ye düştü. Bu yaş grubunda işsizlik oranı erkeklerde yüzde 18,1, kadınlarda ise yüzde 23,7 olarak tahmin edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.