Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA final serisinde dördüncü maç: Stephen Curry böyle istedi – Golden State, Celtics karşısında seriyi eşitledi

Boston Celtics’in sahasında oynanan NBA final serisi dördüncü maçında Golden State Warriors, ev sahibini 107-97 mağlup ederek seride durumu 2-2’ye getirdi.

Nefesleri kesen maçta kazanan Golden State Warriors

TD Garden’ın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmanın ilk bölümü dengeli bir oyuna sahne oldu. Boston Celtics’te Jaylen Brown ve Jayson Tatum öne çıkarken konuk Golden State Warriors’u ise Stephen Curry ve Andrew Wiggins sırtladı. Karşılıklı sayıların atıldığı ilk periyot, Boston’ın 28-27 üstünlüğü ile sona erdi. 

Stephen Curry’nin maçın ilk periyodunda Boston Celtics’e yaşattığı zor anlar:

İkinci periyoda Jordan Poole’un artık kendisiyle özdeşleşen üçlükleri ile başlayan Golden State Warriors, bir anda öne fırlamayı başardı. Ancak periyodun ortalarına doğru inisiyatifi eline alan Jaylen Brown, zor pozisyonda bulduğu olağanüstü turnike ile TD Garden’ı hareketlendiren isim oldu. Grant Williams ise Golden State’in yıldız isimlerine yaptığı bloklar ile potayı tamamen kararttı. Ev sahibi, soyunma odasına 54-49 önde girdi. 

Jaylen Brown’un harika turnikesi:

Grant Williams’ın Andrew Wiggins’e bloğu:

İlk yarının sonlarına doğru momentumu eline alan Boston Celtics, ikinci yarıya Marcus Smart’ın liderliğinde başladı. İlk üç maçta ortalıkta görünmeyen Smart, üçüncü periyodun ortalarına doğru yaptığı asistler ile fark yarattı. Ancak üçüncü periyoda Stephen Curry damga vurdu. Mükemmel bir performansa imza atan Curry, üst üste attığı üç üçlük ile Golden State Warriors’u öne taşıdı. Yıldız isim, üçüncü periyotta Boston potasına 14 sayı bıraktı. Golden State Warriors, final periyoduna 79-78 önde girmeyi başardı. 

Karşılaşmanın son periyoduna Boston Celtics çok agresif bir giriş yaptı. Jaylen Brown, dördüncü periyodun başında tüm topları elinde istedi ve bulduğu sayılar ile TD Garden’ı yeniden hareketlendiren isim oldu. Stephen Curry’yi ikili sıkıştırmalar ile kilitleyen Boston, hücumda ise Tatum ve Brown ile Golden State Warriors savunmasına zor anlar yaşattı. Hücumda da zorlanan Golden State, Andrew Wiggins’in hücum ribaundları ile ikinci şans sayıları bularak oyuna tutundu. Wiggins’in bu ribaundları, maçın kaderini belirleyen etkenlerden biri oldu. Maçta son sözü ise Stephen Curry söyledi. Boston Celtics’in sahasında oynanan NBA final serisi dördüncü maçında Golden State Warriors, ev sahibini 107-97 mağlup ederek seride durumu 2-2’ye getirdi.

Jaylen Brown’un zor pozisyonda bulduğu basket:

Stephen Curry’den dans:

Karşılaşmada Golden State’in yıldızı Stephen Curry attığı 43 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, onu Boston oyuncuları Jayson Tatum 23 ve Jaylen Brown 21 sayı ile takip etti. Warrios’tan Klay Thompson da 18 sayıyla gecenin en skorer dördüncü ismi oldu. Andrew Wiggins ise 16 ribaund alarak dikkatleri üstüne çekti. 

Serinin beşinci karşılaşması pazartesi gecesi (13 Haziran) Golden State Warriors’un ev sahipliğinde Chase Center’da oynanacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler