Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazetecilerin gözaltı süresi 16 Haziran’a uzatıldı | Av. Resul Temur: “20 gazetecinin neyle suçlandığını hâlâ bilmiyoruz”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişinin gözaltı süresi 16 Haziran’a kadar uzatıldı. Avukat Resul Tamur, dosyadaki kısıtlılık kararı nedeniyle bilgi alamadıklarını, gazetecilerin neyle suçlandıklarını bilmediklerini söyledi.

Diyarbakır’da 8 Haziran’da 20’si gazeteci 21 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

İhsan Ergülen de 8 Haziran’dan bu yana gözaltında tutuluyor. 

Soruşturma dosyasındaki kısıtlılık kararı devam ederken, gözaltı süresi de 16 Haziran’a uzatıldı.

Gözaltında bulunanların temel ihtiyaçlarının dahi giderilmediği belirtildi.

Avukat Resul Tamur, kısıtlılığın kaldırılması için yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamadıklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Şimdiye kadar dosya hakkında ciddi bilgi sahibi olamadık. Kararları bize göstermedikleri için bir tek soruşturma olduğunu biliyorduk. Ama sonra Jinnews Müdürü Safiye Alagaş’ın soruşturmasının ayrı olduğunu öğrendik. Yani Jinnews soruşturması ayrı yürütülüyor. Sonra gazetecilerin yanında bir gencin daha olduğunu görünce bunu araştırdık ve bunun da söz konusu gazetecilere sokakta röportaj veren bir kişi olduğunu tespit ettik. Süreci takip ediyoruz. 20 gazetecinin hâlâ neyle suçlandıklarını bilmiyoruz.”

Gözaltı listesinde yer alanların isimleri şöyle:

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, Jinnews Müdürü Safiye Alagaş, Jinnews Editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz, Kadir Bayram ve Feynaz Koçuk ile İhsan Ergülen.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.