Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveç’ten Türkiye’ye silah satışı için şart: “NATO üyeliğimize ‘evet’ deyin”

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini veto etme kararından vazgeçmesi halinde Ankara’ya silah satışına onay verilebilecekleri mesajını verdi.

İzleyin: Erdoğan’dan NATO’ya rest & Ankara kiminle pazarlık istiyor?

İzleyin: Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusunu reddetmeli mi? | Işın Eliçin, Serhat Güvenç ve Soli Özel izleyicilerin sorularını yanıtladı

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, STV televizyonuna verdiği demeçte, kendisine “Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldıracak mısınız?” sorusunun yöneltilmesi üzerine, ilk olarak Ankara’nın İsveç’in ittifaka üyeliğini kabul etmesi gerektiğini ima etti. Linde şunları söyledi:

“İsveç dünyanın en katı silah ihracatı kurallarına sahip ülkesi. Yasada uyulması gereken kriterlerin yanı sıra dış, savunma ve güvenlik politikalarının da göz önünde bulundurulmasına yönelik hususlar var. Eğer NATO üyesi olursak, bu hususlar da değişecek.”

Ann Linde ve Mevlüt Çavuşoğlu

“Terör örgütleri ile mücadelede en katı kurallara sahip ülkelerden biriyiz”

İttifaka üye olmaları halinde Türkiye’nin de tam güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunacaklarını belirten Linde, Ankara’nın talepleri hakkında da yorum yaptı. Hükümetinin terör örgütleri ile mücadelede en katı kurallara sahip olan ülkelerden biri olduğunu savunan Linde, PKK’yı da terör örgütü olarak tanımladıklarının altını çizdi.

İsveç’teki hükümet yetkilileri de daha önceki açıklamalarında PKK’yı Türkiye dışında terör örgütü olarak kabul eden ilk ülke olduklarını belirterek, terör örgütleri ile mücadele konusunda müsamaha gösterilmediğini savunan açıklamalarda bulunmuştu.

Kaynak: Euronews

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.