Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Yanılsama ve gerçeklik: Yunanistan, Suriye, Rusya ve NATO

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, Rusya’nın Türkiye ile Yunanistan arasındaki atışmayı nasıl gördüğünü, Suriye’deki son durumu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in “Türkiye’nin endişelerinin meşru olduğu” yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

“Rusya, Türkiye-Yunanistan arasındaki söz düellosunu açıkça ‘kayıkçı kavgası’ olarak görüyor. Suriye’de hesaplar karıştı. NATO’da PKK tablosu bize söylendiğinden faklı. Hepsine geleceğiz. Ama madem ‘yanılsama ve gerçeklik’ diye daha çok felsefe ve estetiği ilgilendiren bir başlık attık, hakkını vermek için önce iç politikaya dokunmamız gerekiyor” diyerek sözlerine başlayan Yetkin, “Erdoğan’ın 1982’de kurulmuş Van 100’üncü Yıl Üniversitesinin AK Parti döneminde kurulduğunu söylemesi ise yanılsama değildir; sadece gerçeklikle bir alakası yoktur diyelim, savcılara iş çıkarmayalım” ifadesini kullandı.

“Sırf Batı düşmanlığı yapmak ve bundan muhtemelen seçimlerde oy devşirmek adına ‘Hepsi karşımda, ben tek’ söylemini yayanlar, bunu manipülasyon amaçlı çıkaranlar dışında ciddi bir yanılsama içinde. Gerçeklik çok başka ve giderek mızrak çuvala sığmaz hale geliyor” diyerek sözlerini sonlandıran Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.