Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (30): Gençler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık açıklaması ve KYK yurtlarındaki intiharlar hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Aybike Boyacıoğlu, İstanbul Topkapı Üniversitesi İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü öğrencisi Ekrem Doğan, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğrencisi Baran Yalçınkaya ve Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını resmen açıklamasını, Kadıköy’deki protestoların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı Twitter paylaşımını ve KYK yurtlarındaki intiharları değerlendirdi.

“Erdoğan muhalefeti dar alanda siyaset yapmaya zorluyor”

Erdoğan’ın adaylığının kendisi için sürpriz olmadığını dile getiren Ekrem Doğan, Erdoğan’ın adaylığını bu kadar erken açıklamasının temel sebebinin muhalefeti dar alanda siyaset yapmaya zorlamak olduğunu belirtti. Erdoğan’ın adaylığını beklediğini belirten Çağın Eroğlu ise, muhalefetin anayasal zeminde bu adaylığın mümkün olup olmadığını tartışması gerektiğini dile getirdi. Anayasal zeminde adaylık tartışmasına sıcak baktığını söyleyen Baran Yalçınkaya ise bu tartışma yapılsa bile Erdoğan’ın istediği her senaryoda aday olabileceğini düşünüyor.

“Milletvekilinin attığı yumruğun sorumlusu Kılıçdaroğlu olamaz”
Kadıköy’de dün (12 Haziran) yapılan ve çeşitli sloganlar atılan protesto hakkında konuşan Ekrem Doğan, bu protestonun kabul edilemeyeceğini ama hükümetin bu yürüyüşe görüntü alacak kadar zaman tanımasının da kendisinde şüpheler yarattığını söyledi. Süleyman Soylu’nun attığı tweet hakkında da konuşan Doğan, “Milletvekilinin attığı yumruğun sorumlusu Kılıçdaroğlu olamaz, bu ülkede yaprak kımıldasa sorumlusu Kılıçdaroğlu ilan ediliyor” dedi. Konu hakkında fikir belirten Çağın Eroğlu ise İçişleri Bakanı’nın Kılıçdaroğlu’nu yaptığı paylaşımla zan altında bıraktığını ve bu şekilde yapılan siyaseti doğru bulmadığını vurguladı.

“Bazı konularda makul olan radikal olmaktır”
Muharrem İnce’nin attığı tweet ile Millet İttifakı’nı eleştiren Baran Yalçınkaya, muhalefetin verdiği tavizlerin kendisinde büyük bir hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Türkiye’de yapılan makuliyet tartışmasına da değinen Yalçınkaya “Bugün Türkiye’de makul olmak biraz da radikal olmaktır. Gencecik insanlarımız can verirken bu olaylara sessiz kalmak kabul edilemez” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.