Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

17. Küresel Ekonomi Ödülleri, Dr. Dalia Grybauskaitė, Hans-Julius Ahlmann ve Prof. Dr. Ufuk Akçiğit’e verilecek

Her yıl birer siyasetçi, iş insanı ve ekonomiste verilen Küresel Ekonomi Ödülleri’nin bu yılki ödül töreni Almanya’nın Kiel şehrinde düzenlenecek. Daha önce eski Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov’un da aldığı ödül, bu sene eski Litvanya Devlet Başkanı Dr. Dalia Grybauskaitė, ACO Grubu’nun Yönetici Ortağı Hans-Julius Ahlmann ve Chicago Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit’e verilecek.

Almanya’daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü tarafından verilen Küresel Ekonomi Ödülleri, bu yıl 17. kez sahiplerini buluyor. Ödül töreni Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletindeki Kiel şehrinde 19 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Küresel Ekonomi Ödülleri, her yıl birer siyasetçi, iş insanı ve ekonomiste veriliyor.

2022 yılının teması “devlet ile market arasında konum politikaları” olarak belirlenen Küresel Ekonomi Ödülleri’nin kazananları ise eski Litvanya Devlet Başkanı ve eski Avrupa Mali Programlama ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Dalia Grybauskaitė, drenaj teknolojisinde global pazarın önemli unsurlarından ACO Grubu’nun Yönetici Ortağı Hans-Julius Ahlmann ve Chicago Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit.

Önceki yıllarda Küresel Ekonomi Ödülleri’ni kazananlar arasında eski Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve 2015 yılında General Electric İcra Kurulu Başkanı Jeffrey Immelt de bulunuyor.

Kaynak: Kiel Institute for World Economy

Derleyen Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.