Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz” kitabının yazarı, kocasını öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), “How to Murder Your Husband (Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz)” isimli bir kitap yazan 71 yaşındaki Nancy Crampton Brophy, kocasını öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mayıs 2022’de eşi Dan Brophy’i öldürmekten suçlu bulunan yazar Nancy Crampton Brophy, yedi haftadır devam eden duruşmalar sonucunda ikinci derece cinayetten hüküm giydi ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Nancy Crampton Brophy

Savcılar, Crampton Brophy’nin 63 yaşındaki Dan Brophy’i para ve hayat sigortası için öldürdüğünü açıkladı. Crampton Brophy’nin avukatı ise müvekkilinin mali sorunlar yaşadığına itiraz etti. Mahkemede söz alan Crampton Brophy de kendisinin ve kocasının emeklilik planlarının bir parçası olarak hayat sigortası satın aldıklarını, borçlarını azaltmak içinse bir planları olduğunu söyledi.

KGW-TV’nin aktardığına göre, Crampton Brophy’nin cezası 25 yıl hapiste tutulduktan sonra şartlı tahliye ihtimalini içeriyor.

Nancy Crampton Brophy, seneler önce kaleme aldığı “Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz” başlıklı kitap nedeniyle uluslararası çapta ün kazanmıştı fakat kitabın duruşmada delil olarak kullanılmasına izin verilmedi.

Nancy Crampton Brophy’nin yazdığı kitaplar.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.