Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimizin rakipleri belli oldu: Fenerbahçe-Dinamo Kiev / İttifak Holding Konyaspor-Bate Borisov / Medipol Başakşehir-Maccabi Netanya

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2022-2023 sezonu 2. ön eleme turu kura çekimi bugün (15 Haziran) İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirildi. 

Süper Lig’i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe’nin Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi belli oldu. Sarı Kanarya, 2. ön eleme turunda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe, ilk maçı 19-20 Temmuz’da deplasmanda, rövanşı ise 26-27 Temmuz’da İstanbul’da oynayacak.

Gruplara kalabilmesi için Fenerbahçe’nin play-off turunu da aşması gerekecek. Temsilcimiz, eğer 2. turda elenirse; UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turuna düşecek. Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenmesi halinde ise doğruda Avrupa Ligi gruplarına katılacak. 

İttifak Holding Konyaspor ve Medipol Başakşehir’in de UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. Süper Lig’i 3. sırada bitiren Konyaspor, Belarus temsilcisi Bate Barisov ile eşleşti. Temsilcimiz, ilk maçı deplasmanda oynayacak. 

Süper Ligi 4. sırada tamamlayan Medipol Başakşehir ise İsrail ekibi Maccabi Netanya ile eşleşti. Temsilcimiz, ilk maçı sahasında oynayacak. 

Konferans Ligi 2. eleme turunun ilk maçları 21 Temmuz’da; rövanş karşılaşmaları ise 28 Temmuz’da oynanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.