Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da gözaltına alınan 20 gazeteciden sorgusu tamamlanan dört kişi tutuklama talebiyle hâkimliğe sevk edildi

Diyarbakır’da 8 Haziran’da gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişi adliyeye sevk edildi. Jinnews Müdürü Safiye Alagaş ile Mezopotamya Ajansı editörü Aziz Oruç, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamına gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişi adliyeye sevk edildi.

20’si gazeteci 22 kişinin savcılık ifadeleri alınmaya başlandı.

Savcılıkta ilk olarak ifadeleri alınan Jinnews Müdürü Safiye Alagaş ile Mezopotamya Ajansı editörü Aziz Oruç, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. 

Diğer gazetecilerin ifade işlemleri devam ediyor.

EFJ Başkanı Sever: “Türkiye’de gazetecilere yönelik baskıları yakından takip ediyorum”

Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nun (EFJ) İzmir’de düzenlediği 12’nci Genel Kurul’da başkanlığa seçilen Maja Sever, gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili, “Türkiye’de gazetecilere yönelik baskıları yakından takip ediyorum. Şu ana kadar verdiğimiz mücadeleyle basın özgürlüğünü destekledik. Bundan sonra da daha fazla destekleyeceğiz” dedi.

Diyarbakır ve İstanbul’da gazetecilerden eylem

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya gazetecilerin meslektaşları, aileler,  Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ve siyasi parti temsilcileri katıldı. “Susturamayacaksınız” pankartın açıldığı eylemde konuşan DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, gözaltındaki gazeteciler için dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.

İstanbul-Kadıköy’de Süreyya Operası önündeki eyleme de DFC ve MKGP üyesi gazeteciler, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Eylemde “Özgür Basın susturulamaz”, “Gazetecilik suç değil” ve “Gazetecileri serbest bırakın” sloganları atıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.