Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (15 Haziran 2022): Sağlık çalışanları iş bıraktı | TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Medyascope muhabirleri anlatıyor

Editör: Egemen Gök

Hekimler ve sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı’nın vaat ettiği ve çalışma koşullarını iyileştirecek yasal düzenlemeler geçen yıldan beri yapılmadığı için bugün ülke genelinde iş bıraktı. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen yasa teklifinin yetersiz olduğunu dile getiren sağlık meslek örgütleri, yasa teklifi kabul edilirse eylül ayında da bir haftalık iş bırakma eylemine gidecek.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24 için kaleme aldığı yazıda, Erdoğan’ın adaylık açıklamasının aldatıcı olduğunu, daha sonra geri çekebileceğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları buluşmaları kapsamında Ankara’da Sincan ve Etimesgut ilçe örgütleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen “adil olmayan” kararı tanımadıklarını ve Kaftancıoğlu’nun görevinin başında olduğunu söyledi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabiri Dilek Şen, Ankara muhabiri Senem Büyüktanır, İzmir muhabiri Aytuğ Özçolak ve Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan ile sağlıkçıların eylemini, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ile eylemi ve sağlık çalışanlarının yasadan beklentilerini konuşacağız.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.