Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (15 Haziran 2022): Sağlık çalışanları iş bırakıyor & Muhalefetin gündemi

Sağlık meslek örgütleri, Sağlık Bakanlığı’nın vaat ettiği ve çalışma koşullarını iyileştirecek yasal düzenlemelerin yapılmadığı gerekçesiyle bugün ülke genelinde iş bırakıyor. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen yasa teklifinin yetersiz olduğunu dile getiren sağlık meslek örgütleri, yasa teklifi kabul edilirse eylül ayında da bir haftalık iş bırakma eylemine gidecek. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sağlık çalışanlarının taleplerini Gündem’de anlattı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği düşürüldü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. 3 Temmuz’da İYİ Parti ev sahipliğinde yapılacak altılı masa toplantısı öncesi İYİ Parti lideri Meral Akşener bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret ediyor. Gazeteci, Politik Yol Yayın Koordinatörü Murat Aksoy, muhalefet cephesindeki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.