Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksikalı siyasetçi, hakkındaki “çocuk kaçırma” iddiaları nedeniyle yakılarak öldürüldü

Meksikalı bir siyasetçi, WhatsApp gruplarında dolaşan çocuk kaçırma olaylarında yer aldığı yönündeki söylentilerin ardından yakılarak öldürüldü.

31 yaşındaki siyasetçi Daniel Picazo, Meksika’nın Pueblo eyaletinde 200 kişilik bir grup tarafından dövüldükten sonra bir tarlaya sürüklendi ve burada yakıldı. Olay, Picazo’nun Papatlazolco kentinde büyükbabasını ziyaret ettiği sırada gerçekleşti.

Yerel medyaya göre Picazo, yanındaki iki kişiyle beraber bölgede bir tarlaya sürüklenmeden önce köşeye sıkıştırıldı ve saldırıya uğradı. Bölge yetkilileri, olayı bir barbarlık eylemi diye niteledi. 

Polis, Picazo’yu bir devriye arabasına almaya çalışarak olaya müdahale etmek istese de başarılı olamadı. Köylüler tarafından üzerine petrol dökülerek ateşe verilen Picazo’nun bedeni daha sonra yetkililer tarafından bulundu. 

Kent konseyi konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu olayı kınıyoruz ve suçluların kanuna uygun bir şekilde yargılanması gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı fakat gözaltına alınan kimse olmadı.

Picazo, Mart 2022’ye kadar Meksika Parlamentosu’nda danışmanlık görevi üstlenmişti. 

Milletvekili Johanna Torress, Picazo için “Ülkesine ve hayata büyük hayallere bağlı, yetenekli ve kendini adamış bir genç adamdı” diye konuştu.

Kaynak: BBC

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.