Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (16 Haziran 2022): ABD’de rekor faiz artırımı & Türkiye ekonomisi nereye gidiyor?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed), 75 baz puan ile beklentilerin üzerinde bir faiz artışı yaptı. Bu, 1994’ten bu yana alınan en sert faiz artışı kararı olarak tarihe geçti. Ekonomist Prof. Dr. Ceyhun Elgin, dünya ekonomisinde son gelişmeleri, Fed’in kararının yansımalarını ve Türkiye’de enflasyonda gidişatı değerlendirdi.

Sosyal medya yasa teklifi TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Gazeteci örgütleri teklife karşı çıkıyor ve bunun bir “sansür ve baskı teklifi” olduğunu savunuyor. Önümüzdeki günlerde Genel Kurul’un gündemine gelmesi beklenen teklifin yasama dönemi sona ermeden yasalaşması isteniyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, YouTube hesabı üzerinden paylaştığı videoda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi. “Sizi kızdırmaya devam edeceğiz, gelecek nesiller sizi örnek almayacak” diyen Davutoğlu, Bahçeli’nin “AKP iktidarından önceki koalisyonu bozduğu gibi Cumhur İttifakı’nı da ‘kundaklayabileceğini'” söyledi.

Yeni güne dair gelişmeler, Medyascope Gündem’de.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.