Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikroscope’un 13. sayısı yayında: “Onur”

“Bakmak için değil görmek için” sloganıyla yola çıkan edebiyat dergisi Mikroscope‘un 13. sayısı yayında.

Çevrimiçi olarak her ay internet sitesinden okuyucuyla buluşan Mikroscope, 13. sayısında “Onur” temasıyla sizlerle buluşuyor.

Bu sayıda Onur Ayı kutlamalarıyla, Gezi Parkı direnişiyle karşılaşacaksınız: “Haziranın Onur Ayı olarak kutlanmasından ve Gezi Parkı direnişinin yıldönümünden yola çıkarak bu ayın temasını ‘Onur’ olarak belirledik. Yazarlarımızdan çeşitli konulara değinen pek çok yazı geldi. Biz de sizin için onurun farklı yorumlamalarından oluşan bir sayı hazırladık.”

Bu sayıda, Gamze Elvan’ın Yıldız Tar ile yaptığı “LGBTİ+’ların İnadı ve Direnişi Yegâne Umut Kaynağı” isimli söyleşiyi ve Zeynep Bulduk’un yazmış olduğu “Kucaklaşma” isimli kısa öyküyü okuyabilir ve Edanur Tanış’ın “HIV Poizitif ile Yaşamak” adlı video haberini izleyebilirsiniz.

Ayrıca Müge İplikçi’nin yazdığı “Gezi Onurumuzdur” adlı giriş yazısını ve Hasan Murat Çevik’in “Ömrümün En Güzel Haziranı” yazısını bulabilirsiniz.

Öte yandan her ay düzenli olarak Özlem Akıncı ve Buket Arbatlı tarafından hazırlanan “Aşkın Anatomisi” isimli öykü analizini izlemek için YouTube kanalına abone olabilir; Deniz Altunay’ın Selda Coşgun ile yaptığı “Bir Diş Hekiminin Edebiyat ile İlişkisi” adlı söyleşiyi dinlemek için de Spotify veya Apple Podcast gibi mecralardan Mikroscopecast’i takip edebilirsiniz.

E-Bültenimize abone olmak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Instagram‘dan ve Twitter’dan takip edebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.