Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir şüpheli, Amazon’da kaybolan İngiliz gazeteci ve Brezilyalı uzmanı öldürdüğünü itiraf etti

Brezilya’nın Javari bölgesinde kaybolan İngiliz gazeteci Dom Phillips ve Brezilyalı yağmur ormanları uzmanı Bruno Pereira’yı arama çalışmaları sırasında gözaltına alınan bir şüpheli, ikiliyi öldürdüğünü ve daha sonra gömdüğünü itiraf etti.

57 yaşındaki Phillips ve 41 yaşındaki Pereira, 5 Haziran’da Amazon Ormanları’na yakın bir bölgede kaybolmuştu. Olayın ardından iki erkek kardeş gözaltına alınmıştı.

Dedektif Eduardo Fontes, gözaltına alınan Amarildo da Costa de Oliveria isimli şüphelinin işlediği suçu ayrıntılı olarak anlatmak için polisleri ikiliyi gömdüğü bölgeye götürdüğünü söyledi.

İlk incelemelerin Phillips ve Pereira’nın ateşli silahlar ile öldürüldüğüne işaret ettiğini kamuoyu ile paylaşan Fontes, kesin ölüm nedenlerinin incelemeler sonrasında belirleneceğini aktardı.

Cinayetlerin sebebini soruşturmayı sürdüren Brezilya polisi, cesetlerin kimliklerinin tespiti için Interpol ile çalışacağını açıkladı.

“Artık onlara veda vakti”

Phillips’in eşi Alessandra Sampaio yaptığı açıklamada, “Her ne kadar kesin teyitleri bekliyor olsak da bu trajik sonuç, Dom ve Bruno’nun nerede olduklarını bilmemenin ıstırabına son verdi. Şimdi onları eve getirebilir ve veda edebiliriz” dedi.

Adalet arayışlarını sürdürdüklerini söyleyen Sampaio, eşi Phillips ve Pereira’nın arama çalışmalarına katılan yerli halka ve Univaja’ya teşekkür etti. İkilinin kaybolduğunu polise ilk haber veren, bölgedeki yerli halkların derneği Univaja’ydı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.