Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’da gökkuşağı renkli oyuncaklar “eşcinselliği teşvik ettiği” gerekçesiyle toplatıldı

Suudi Arabistan’da yetkililer, eşcinselliği teşvik ettiği iddia edilen gökkuşağı renkli oyuncaklara ve çocuk kıyafetlerine el koydu. Ticaret Bakanlığı, bu ürünleri satmaya devam eden dükkanlara da ceza verileceğini bildirdi.

Suudi Arabistan devlet televizyonu El Ekberiye, Ticaret Bakanlığı’nda görevli yetkililerin başkent Riyad’daki mağazalardan gökkuşağı rengindeki ürünleri ayıkladığı ve bunlara el koyduğu görüntüleri yayınladı. El konulan eşyalar arasında saç tokaları, tişörtleri, şapkalar ve kalem kutuları bulunuyor.

Bakanlıktan bir yetkili, toplanan eşyaların, “İslam inancına ve genel ahlaka aykırı olduğunu, genç nesli hedef alarak eşcinselliği teşvik ettiğini” söyledi.

Ticaret Bakanlığı da Twitter’dan paylaştığı video mesajında, ürünlerin sapkınlığa davet eden ve sağduyuya aykırı semboller ve işaretler içerdiğini belirterek, el konulan ürünleri sattığı tespit edilen dükkanların cezalandırılacağını açıkladı.

Aralık ayında Katar’daki yetkililer de “İslami değerlere aykırı semboller” taşıdığı gerekçesiyle gökkuşağı rengindeki oyuncakları toplatmışlardı.

Suudi Arabistan’da evlilik dışı cinsel ilişki ve homoseksüel cinsel ilişki yasak. Ülkedeki İslam hukukuna göre, eşcinsel ilişkiler iki tarafın rızası halinde gerçekleşmiş olsa bile idam ya da kırbaç ile cezalandırılıyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.