Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tutuklanan gazetecilerin avukatı Resul Tamur: “Karar Kürt halkının haber alma hakkına yönelik bir müdahale biçimi”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 gazeteciden 16’sının tutuklanmasını değerlendiren avukatları Resul Tamur, bunun Kürt halkının haber alma hakkına yönelik bir müdahale biçimi olduğunu söyledi.

Medyascope’a tutuklamaları değerlendiren gazetecilerin avukatı Resul Tamur, asıl olarak bildikleri bir yargılama biçimine başvurulduğunu, yıllardır Kürt gazeteciler tutuklandığı zaman devletin, “Onlar gazetecilik faaliyeti değil, gazetecilik maskesi altında başka şeyler yapıyorlar” çizgisinde olduğunu belirtti.

Tamur, “Bu yalana inandıkları için Kürt gazetecileri tutuklu listesine almayan birçok kuruluş oldu. Dün tutuklanma gerekçesine giriş cümlesinde ‘televizyon ve radyolu kuruluşu görünümü’ diye bir ifade kullanılıyor. Aynı çarpıtma ve yalana başvuruldu. Sorulan sorular tutuklama gerekçesini yalanlayan sorulardı” dedi.

Avukat Resul Tamur, gazetecilik faaliyetlerinin yargılandığının açık şekilde ortada olduğunu belirterek, “Buna rağmen tutuklamaları Kürt halkının haber alma hakkına yönelik bir müdahale biçimi olarak karşılıyorum. Eskiden devlet hoşnut olmadığı noktalarda bir parça rahatsız oluyordu. Şimdi kendi dilini, literatürünü kullanmadığı için Kürt gazetecileri tutuklamaya başladı. Var olan şeyin basın özgürlüğüne bir müdahale olduğu açıktır” diye konuştu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.