Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arınç’tan Metiner’e yanıt: “Psikolojik bir vakasın”

“Kral çıplak demenin, zamanıdır” diyen AKP’nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “İnşallah partimizden de ihraç olur gider. İsmini duymak istemiyoruz, yeter artık” diyen eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’e sert yanıt verdi. Arınç, “İnsan omurgası 33 kemikten oluşur. Seninki ise yalan, iftira ve hasetten ibaret üç kıkırdaktan müteşekkil…. Sizlerin bugün ‘dava’ dediği şey, dünyevi ihtiraslara batmış, gökten inecek bir damla rahmete hasret çorak bir araziden ibaret. Sen ise şimdi bu çorak arazide nefes dahi alamamanın yarattığı nörolojik ve psikolojik bir vakasın” dedi.

AKP’nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıdaki, “Tatlı su balığı siyasetçileri var. Suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri ile bazen baş başa gelirler, havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsederler. O sırada da bazı ufak tefek şeylerden konuşurlar. Zannedersiniz ki bir şey söyledi. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil; öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, kral çıplak demenin zamanıdır. Allah cesur olana izzet verir. Cesur olan izzet kazanır, itibar kazanır” sözleri siyasetin gündeminde.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Arınç’a sahip çıkarak, “Siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Konuşmasında AKP yeni kurulduğunda ve iktidar olmadığında her toplantıya gittiklerini ısrarla ifade etti. Yeri geldiğinde itiraz ettiklerini ifade etti” diye konuştu.

Arınç’a tepki gösteren eski AKP Milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Metiner ise “Bizim gönlümüzde bir yeri kalmamıştır. İnşallah partimizden de ihraç olur gider. Yeter artık yani. Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık” dedi.

“İnsan omurgası 33 kemikten oluşur, seninki ise yalan, iftira hasetten ibaret üç kıkırdaktan müteşekkil”

Metiner’e Arınç’tan sert yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından “Kifayetsiz muhteris ve müfteri Metiner, sözüm sana!” yazılı bir açıklama yayımlayan Arınç, “İnsan omurgası 33 kemikten oluşur. Seninki ise yalan, iftira ve hasetten ibaret üç kıkırdaktan müteşekkil. Sanma ki yalan ve iftiralarını dikkate alıp cevap vereceğim. Seni muhatap almak benim için züldür. Ama! ‘Gerektiği zaman, hadsize haddini bildirmek, kırk yetime kaftan giydirmekten üstündür’” dedi.

Arınç’tan Metiner’e: “Zavallısın”

AKP’nin her toplantısına kurucular kurulu üyesi sıfatı ile davet edildiğini hatırlatan Arınç, Metiner’e “Partiden ihracımı talep edecek cüreti nereden buluyor, bu gücü kimlerden aldığını düşünüyorsun?” diye sordu.

“Sen ki sürekli birilerinin gölgesinde sana ihsan edilenle beslenen, ondan alacağını tüketip sonrakine geçen bir zavallısın” diyen Arınç, şöyle devam etti: “Tam da bu sebeple geçmişinden nedamet getirmeyi alışkanlık haline getirmişsin. HADEP’te siyaset yaparken Milli Görüş yıllarından nedamet getirdin. Liberal oldun, Kürtlüğünden nedamet duydun. AK Parti çatısı altında siyaset yaparken, nasıl olsa duyulmaz özgüveniyle kuytuda köşede, dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan’a ağza alınmayacak hakaretler ettin. Hakaretlerini önce PKK komplosu diyerek reddettin, bir hafta sonra söylediğini kabullenerek canlı yayında özür dilemek zorunda kaldın.

Özel hayatın, dünün ve bugünün ile alakalı bildiklerimi ailene hürmeten konuşmuyorum. Benim aidiyetim ne kişilere, ne de kişilerden vücut bulmuş kurumlaradır, yalnızca yüce Allah’a ve onun bana emrettiği değerler bütününe sadığım. O yüzden hangi mevkide olursam olayım doğru bildiklerimi her daim söyledim. İnandığım değerler bütününü dünyevi istikbal uğruna terk etmedim.”

“Nörolojik ve psikolojik bir vakasın”

“Eğilmedim, bükülmedim! Ömrümü vakfettiğim davadan bir an olsun dönmedim” diyen Arınç, açıklamalarını şöyle son verdi:

“Davam, gönül tahtımda huzur ve sükûnetle oturmakta. Sizlerin bugün ‘dava’ dediği şey, dünyevi ihtiraslara batmış, gökten inecek bir damla rahmete hasret çorak bir araziden ibaret. Sen ise şimdi bu çorak arazide nefes dahi alamamanın yarattığı nörolojik ve psikolojik bir vakasın. Fikirlerim, ideallerim ve davamın bahçesinde gönlüm ferahtadır. Bu bahçeyi terk edenler ise hezeyanlarına her geçen gün yenisini eklemekte, milletin ve Hakk’ın terazisinde bir kuş tüyü kadar sıklet çekememektedir.

Maalesef davamın değerler bütününü hazmetmişler azınlıkta kalırken sen ve senin gibilerin çoğunluğu galebe çaldı. Geceleri başımı yastığa koyarken hayıflandığım tek şey budur. Çirkin, kaba, ahlak dışı ve yakışıksız sözlerini sana misliyle iade ediyorum. Hadi iki çift laf daha edeyim de tamam olsun. Sen ne bir Kürt kadar mert ne de bir Müslüman kadar ahlaklısın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.