Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuklandı

MHP’nin dün (16 Haziran) Diyarbakır İl Başkanlığı’nı feshetmesinin ardından gözaltına alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, “çocuğun nitelikli cinsel istimarı” suçlamasıyla tutuklandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün (16 Haziran) partinin Diyarbakır il teşkilatını “görülen lüzum üzerine” kapattıklarını açıkladı.

Hemen ardından, görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Gizlilik kararı bulunan soruşturmayla ilgili Kayaalp’in “ihaleye fesat karıştırma” ve “usulsüzlük” ile suçlandığı basına yansıdı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Kayaalp, savcılık tarafından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Medyascope’un ulaştığı adliye kaynakları Kayaalp’in “çocuğun nitelikli cinsel istimarı” suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti.

Kayaalp, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.