Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazeteci için DİSK Basın-İş’ten dayanışma ziyareti, meslektaşlarından açıklama

Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazeteciyle ilgili Mersin, Van ve Diyarbakır’da açıklama yapan gazeteciler meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi. DİSK Basın-İş ise yarın Diyarbakır’da destek ziyaretlerinde bulunacak.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazetecinin durumuna JINNEWS bürosu önünde açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, parti yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.16 gazetecinin fotoğrafının bulunduğu, “Özgür basın susturulamaz” yazılı pankart açan gazeteciler, meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi. MKGP Sözcüsü Roza Metina, “Toplum hakikati ancak gazetecilerle öğrenebilir. Bugün sistemin amacı tek sesli basın üretmek ve özgür basını susturmak, bu nedenle hem biz gazeteciler hem toplum gazeteciliğin kalemine sahip çıkmalıdır” dedi. 

Van’da da DFG ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, tutuklu gazeteciler için eylemdeydi.  Maraş Caddesi’nde yapılan açıklamaya siyasi parti, baro ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdi. Van Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan avukat Ebru Demirtepe, gazetecilere yönelik baskıları kınadı. Gazeteci Zelal Tunç, “İstiyorlar ki sadece onların basın-yayın kuruluşları haber yapsın. Sadece onların söyledikleri haber konusu olsun. Halk sadece onların söylediklerini dinlesin. Ama bizler diyoruz ki her koşulda bu yalan düzene karşı hakikat mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Mersin’deki gazeteciler, Diyarbakır’da 16 meslektaşlarının tutuklanmasına açıklama yaparak tepki gösterdi. Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan açıklamaya, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak destek verdi. Mezopotamya Ajansı muhabiri Cemil Uğur, gözaltılara, tutuklamalara, baskı ve sindirme politikalarına boyun eğmeyeceklerini söyledi.

DİSK Basın-İş yarın Diyarbakır’da

DİSK Basın-İş’te yarın Diyarbakır’da dayanışma ziyaretlerinde bulunacak. Bugün İstanbul’dan yola çıkan gazetecilere Ankara’da Gazetecilikte Kadın Koalisyonu da katıldı.

DİSK Basın-İş üyesi gazeteciler yarın Diyarbakır’da Mezopotamya Ajansı, JINNEWSi Dicle Fırat Gazeteciler Derneği ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu’nu ziyaret edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.