Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de şampiyon Golden State Warriors: Stephen Curry “Finallerin En Değerli Oyuncusu” oldu – Andrew Wiggins, Jayson Tatum’u sahadan sildi

Golden State Warriors, deplasmanda oynadığı NBA final serisi altıncı maçında Boston Celtics’i 103-90 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 

Şampiyon Golden State Warriors

TD Garden’ın ev sahipliğinde oynanan NBA final serisi altıncı maçına Boston Celtics hızlı bir giriş yaptı. Golden State Warriors’u top kayıplarına zorlayan Boston, Jaylen Brown liderliğinde aradaki farkı 12’ye çıkarıp 14-2 öne geçti. İlk periyodun seyrini ise Andrew Wiggins değiştirdi. Hücumda hiçbir şey üretemeyen Golden State Warriors’ta sahneye çıkan Wiggins, kaydettiği üçlük ile takımını oyunda tuttu. Stephen Curry ve Klay Thompson’ın da devreye girmesi ile momentumu arkasına alan Golden State, ilk periyodun sonunda 11-0’lık seri yakaladı ve ikinci çeyreğe 27-22 önde girdi. 

Boston Celtics maça hızlı giriş yaptı:

Stephen Curry’nin çıldırdığı anlar:

Jorden Poole’un zor pozisyonda bulduğu üçlük:

Tüm rüzgarı arkasına alan Golden State Warriors, ikinci periyodun başında TD Garden’ı sessizliğe boğdu. Stephen Curry’nin oturduğu bölümde Jorden Poole’un sırtladığı Golden State, yakaladığı 21-0’lık seri ile ekran başındaki izleyicilere akılalmaz bir sekans yaşattı. Öyle ki Boston Celtics Koçu Ime Udoka, ikinci periyotta henüz iki dakika dolmadan iki molasını kullanmak zorunda kaldı. Golden State Warriors’un 21-0’lık serisi, NBA finallerinde son 50 yıllık süre zarfında yakalanan en uzun seri olarak da kayıtlara geçti. Steve Kerr’in ekibi, devreyi ise 54-33 önde kapatmayı başardı. 

Draymond Green’in Klay Thompson’a yaptığı harika asist:

Soyunma odasına farklı geride giden Boston Celtics, üçüncü çeyreğe daha hareketli başladı. Al Horford ile üst üste üçlükler bulan Boston, farkı dokuza kadar indirmeyi başardı. Ancak Horford’ın 12 sayı attığı çeyrekte Golden State Warriors’u skorda önde tutan isim Stephen Curry oldu. Zor pozisyonlardan basket çıkarmayı başaran Curry, takımını final periyoduna 76-66 önde taşıdı.

Son periyoda Andrew Wiggins’in akılalmaz performansı damga vurdu. Jayson Tatum’u sahadan silen Wiggins, aynı zamanda bulduğu üçlükler ile Boston Celtics’in kendilerine yaklaşmasına izin vermedi. Stephen Curry ise karşısına sürekli Al Horford’u alarak potaya penetre edip sayılar buldu. Maç boyunca Boston Celtics karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Golden State Warriors, rakibini 103-90 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. 

Karşılaşmada Boston Celtics’ten Jaylen Brown ve Golden State’ten Stephen Curry, attıkları 34 sayı ile sahanın en skorer isimleri oldu. Andrew Wiggins ise 18 sayı atarak takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Öte yandan Golden State potasına 13 sayı bırakan Jayson Tatum, 14’de 5 saha içi isabeti ile korkunç bir performans ortaya koydu. 

NBA Finalleri En Değerli Oyuncu Ödülü, Golden State’in yıldızı Stephen Curry’nin oldu.

Stephen Curry, dördüncü yüzüğünü taktı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler