Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Öcalan’a görüş izni iddiası | Ailesi ve vasisi görüş için başvurdu

AKP’ye yakın isimlerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, PKK lideri Abdullah Öcalan’a görüş izni verileceğini ve kardeşi Mehmet Öcalan veya yeğeni Ömer Öcalan’la görüştürüleceğini iddia etti. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, vasisi Mazlum Dinç ile İmralı’daki diğer tutukluların yakınları bugün (17 Haziran) görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında PKK lideri Abdullah Öcalan’a görüş izni verileceğini iddia etti.

“Öcalan’a görüş izni verilecek” başlıklı yazıda Selvi, “Öcalan yaklaşık 2 yıldır yakınlarıyla görüştürülmüyor. Kulislerden edindiğim izlenime göre Öcalan’ın yakında bir yakınıyla görüşmesine izin verilecek. Bu isim kardeşi Mehmet Öcalan da olabilir, halen HDP Şanlıurfa Milletvekili olan Ömer Öcalan da İmralı’ya gidebilir” dedi.

“Yeni bir çözüm süreci çalışması yok”

“Öcalan, Kandil’e ve HDP’ye bir mesaj gönderecek mi?” sorusuna dikkat çeken Selvi, şöyle devam etti:

“Öcalan’ın görüşmesine bir defalığına mı izin verilecek yoksa bu belirli aralıklarla devam mı edecek, orasını bilmiyorum. Ama önemli olan bu görüşmeden ne çıkacak? Öcalan, Kandil’e ve HDP’ye bir mesaj gönderecek mi?

Öcalan’la görüşme konusunu yazınca hemen AK Parti yeni bir çözüm süreci mi başlatıyor şeklinde tartışmalar başlatılabilir. Ama peşin olarak söyleyeyim ki öyle bir çalışma da yok, ben de öyle bir izlenim edinmedim. Yeni bir çözüm süreci başlatılıyor şeklindeki tartışmalar maksadını aşan tartışmalar olur. Zaten Öcalan, Kürt sorunu diye yazarken en çok endişe ettiğim nokta bu oluyor. Hemen birileri alıyor, iktidar yeniden çözüm süreci başlatıyor diye başka bir yerlere taşıyor. Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla PKK-HDP’nin yarattığı gerginliğe son vermek için ailesinden birisiyle görüşmesine izin verileceği söyleniyor.

Öcalan’ın ailesi ve vasisinden görüş başvurusu

Öcalan ve İmralı’daki mahkûmların aileleri de görüş izni için başvuruda bulundu.

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, vasisi Mazlum Dinç ile İmralı’daki diğer tutuklular Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Aileler, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne de dilekçe verdi.  

Avukatları iki yıl önce, kardeşi geçen yıl telefonla görüşmüştü

Telefonla görüş hakkından ilk defa 27 Nisan 2020’de yararlandırılan Öcalan, 25 Mart 2021’de kardeşi Mehmet Öcalan ile telefonla görüşmüştü.

Mehmet Öcalan, bu görüşmenin yarıda kesildiğini açıklamıştı.

Avukatları ise Öcalan ile en son 7 Ağustos 2019’da görüşmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.