Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Tertemiz değiliz, kim olduğumuzu göstermekten utanmıyoruz”

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana az sayıda Batı medyasına röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BBC Rusya Editörü Steve Rosenberg’in sorularını yanıtladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov BBC’ye verdiği röportajda, “Biz Ukrayna’yı işgal etmedik. Özel bir askeri operasyon ilan ettik çünkü Batı’ya Ukrayna’yı NATO’ya katmanın suç olduğunu açıklamanın kesinlikle başka bir yolu yoktu” dedi.

Kremlin’in Ukrayna’da Naziler bulunduğuna dair resmi söylemini tekrarlayan Lavrov, Rus birliklerinin Ukrayna’yı “Nazilerden arındırdığını” savundu.

BBC Rusya Editörü Steve Rosenberg, “Çernihiv bölgesinde 74’ü çocuk ve beşi engelli 360 kişi, Rus silahlı kuvvetleri tarafından 28 gün boyunca bir okulun bodrumunda kalmaya zorlandı. Tuvalet yoktu, su yoktu ve 10 yaşlı öldü” dedi. 

Sergey Lavrov

Bunun üzerine Lavrov, “Bu çok üzücü… Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri, BM Sözcüsü ve diğer BM yetkilileri de dahil olmak üzere tüm uluslararası diplomatlar, Batı’nın baskısı altında. Genellikle Batı tarafından üretilen yalan haberleri büyüterek yaymak için kullanılıyorlar. Rusya tertemiz değil. Rusya neyse o. Ve kim olduğumuzu göstermekten utanmıyoruz” yanıtını verdi.

Batılı ülkeler, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından, son 18 yıldır Moskova’yı uluslararası alanda temsil eden 72 yaşındaki Lavrov ile kızına yaptırımlar uygulamıştı.

Derleyen: Berkcan Tuner

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.