Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karamollaoğlu: “Seçimlerden önce yönetim ittifakı oluşturulmalı”

İzmir’de konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Seçimlerden önce bir koalisyon görüşmesinin olamayacağını her zaman söylüyordum ama işler, şartlar değişti. Şimdiden bir yönetim ittifakı oluşturulmazsa yarın seçimlerden sonra bunu oluşturmak zaman alır veya mümkün olmaz” dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İzmir’in Bayraklı ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı hükümet sistemine karşı dört siyasi parti olarak bir araya geldiklerini ancak başarılı olamadıklarını söyleyen Karamollaoğlu, “Milletimiz tercihini bugünkü iktidardan yana ortaya koydu. Şimdi o problemin ne kadar önemli olduğunu, bizi ne kadar etkilediğini gördük. Herkes yaşayarak gördü. Artık kanaatlerin değiştiğini zannediyorum” dedi.

DEVA ve Gelecek partilerinin de katılımıyla altılı masayı kurduklarını hatırlatan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

Ben seçimlerden önce bir koalisyon görüşmesinin olamayacağını her zaman söylüyordum ama işler, şartlar değişti. Şimdiden bir yönetim ittifakı oluşturulmazsa yarın seçimlerden sonra bunu oluşturmak zaman alır veya mümkün olmaz. O halde biz bir araya gelelim, ülke meselelerini görüşelim, seçime belli konularda ittifak etmiş olarak gidelim, süratle bu sistemi değiştirelim. Eğer biz seçim öncesi de olsa bir koalisyon oluşturuyorsak asgari müştereklerde birleşmek mecburiyetindeyiz. Şu anda altılı masa dediğimiz masanın yaptığı bundan ibaret.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.