Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIVB Milletler Ligi: Filenin Sultanları, Güney Kore’yi 3-1 ile geçti

FIVB Milletler Ligi’nde sekizinci maçına çıkan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Güney Kore engelini 3-1 ile geçti.

Milletler Ligi’nin Brezilya’daki ikinci etabında ilk üç maçta iki mağlubiyet ve bir galibiyet alan Filenin Sultanları, dördüncü karşılaşmaya Güney Kore önünde çıktı. Karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapamayan millilerimiz, ilk seti 25-20’lik skorla kaybederek 1-0 geri düştü. İkinci setle birlikte oyunda etkili olmaya başlayan Filenin Sultanları, 25-13, 25-19 ve 25-15’lik skorlarla üç seti de farklı üstünlüklerle kazanarak karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmayı bildi. Karşılaşmada Ebrar Karakurt 17 sayı ile en skorer isim olurken, Zehra Güneş 15, Derya Cebecioğlu 12, Hande Baladın ve Eda Erdem 10’ar sayı kaydetti. Güney Kore’de ise Kang Sohwi 13, Kim Heejin 11, Jung Hoyoung ve Park Jeongah 10’ar sayı ile oynadı.  

Bu sonuçla birlikte Türkiye A Milli Kadın Voleybol takımı ikinci hafta karşılaşmalarını iki galibiyet ve iki mağlubiyet ile kapatmış oldu. Brezilya’da oynanan ikinci etabın ilk iki karşılaşmasında Brezilya’ya 3-1, Sırbistan’a 3-2 mağlup olan Ay-Yıldızlılar, sonraki iki karşılaşmada ise Almanya’yı 3-0 ve Güney Kore’yi 3-1 mağlup etti.

İkinci hafta karşılaşmalarının ardından oluşan puan durumu:

FIVB Milletler Ligi’nin üçüncü hafta karşılaşmaları 29 Haziran-2 Temmuz günleri arasında Kanada’da oynanacak.

Filenin Sultanları’nın Milletler Ligi üçüncü hafta karşılaşmalarındaki rakipleri şöyle:

Derya Cebecioğlu ve Hande Baladın’ın karşılaşma sonrası açıklamaları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.