Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (20 Haziran 2022): Pınar Gültekin davasında karar | Siyasette Bülent Arınç’ın “kral çıplak” polemiği

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu altı sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında sanık Cemal Metin Avcı’ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası verildi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıdaki sözleri ile gündem oldu. Arınç yaptığı açıklamada, AKP’lileri ve AKP’ye yakın gazetecileri eleştirdi. Arınç’ın, “‘Kral çıplak’ demenin zamanıdır” sözleri tepki çekti.

PKK lideri Abdullah Öcalan’a görüş izni verileceği iddiaları gündemdeyken, bir çağrı da HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’dan geldi. Sancar, “Kaldırılsın tecrit, Öcalan doğrudan doğruya kamuoyuna konuşabilsin” dedi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Avukat Rezan Epözdemir ile Pınar Gültekin davasından çıkan kararı, siyasetbilimci Doç. Dr. Seda Demiralp ile Arınç’ın açıklamalarının AKP’ye etkisini konuşacağız.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.