Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin davasında karar çıktı: Cemal Metin Avcı, haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası aldı, diğer sanıklar beraat etti

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu altı sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında sanık Cemal Metin Avcı’ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl hapis cezası verildi.

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu altı sanığın yargılandığı davanın karar duruşması bugün (20 Haziran) Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanık Cemal Metin Avcı, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden katıldı.

Vicdanının rahat olduğunu belirten katil Cemal Metin Avcı, anlık ağır tahrik altında Pınar Gültekin’i öldürdüğünü söyledi:

“Pınar namusumu kirletti. Hiçbir gözaltı kararı bile olmadan suçumu itiraf ettim. Ben canavarca hisle hareket etmedim. Bu konuda benim vicdanım rahat, mahkeme heyetinin de olsun. Ben canavar değilim, Benim vicdanım rahat.”

Saat 10:00’da başlayan karar duruşması saat 15:00’te sona erdi. Mahkeme heyeti sanık Cemal Metin Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını, haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirdi. Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan ise “suç delillerini gizleme” suçlamasından beraat etti. 

“Bugün burada hukuk öldü”

Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’ya verilen “haksız tahrik” indirimine tepki gösteren Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, istinafa gideceklerini duyurdu:

“Bugün burada hukuk ölmüştür, adalet ölmüştür. Bugün Muğla’da adalet ölmüştür. Diri diri yakıyor, gömüyor, bütün delilleri değiştiriyor, kimsenin inanmadığı bir kurgu savunmaya mahkeme itibar edip haksız tahrik indirimi uyguluyor.”

 

Ne olmuştu?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’ndeki evinden ayrılmış ve ablasıyla telefonla görüştükten sonra Gültekin’den bir daha haber alınamamıştı.

Ablası Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Pınar Gültekin’e ulaşamayınca Muğla’ya giderek Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulunmuş, 21 Temmuz günü ise Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.