Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk’ın çocuğu, babasıyla bağlarını koparmak için ismini değiştirmek istiyor

Elon Musk’ın transseksüel kızı Xavier Alexander Musk, yeni cinsiyet kimliğine uygun olarak adının değiştirilmesi talebinde bulundu. Babası hakkında da konuşan Musk, “Artık biyolojik babamla hiçbir şekilde veya biçimde yaşamıyorum ve onunla ilişkili olmak istemiyorum” dedi.

PlainSite.org üzerinden çevrimiçi olarak erişilebilen mahkeme belgelerine göre, Kaliforniya’da kısa süre önce 18 yaşına giren Xavier Alexander Musk, Santa Monica’daki Los Angeles County Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak cinsiyetinin kadın olarak değiştirilmesini talep etti.  

Elon Musk, kızının isim ve cinsiyet değişikliğinin belgelenmesinin ardından, ülke genelindeki eyaletlerde transseksüel haklarını sınırlayacak bir dizi yasayı destekleyen Cumhuriyetçi Parti’ye desteğini açıklamıştı. 

Musk, 2020’de ise trans bireylerin istedikleri zamirleri kullanmaları konusunda, “Transları kesinlikle destekliyorum ama tüm bu zamirler estetik bir kâbus” tweetini atmıştı.

Musk’ın avukatları ve Tesla’nın medya ofisi ise Reuters’ın söz konusu davaya ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.