Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray’da Cenk Ergün dönemi başladı

Galatasaray Spor Kulübü’nde Pasquale Sensibile’den boşalan Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirildi. 

Galatasaray’da Dursun Özbek’in başkan seçilmesinin ardından beklenen hareketlilik başladı. Sarı-kırmızılılar, 2020-2021 sezonun devre arasında göreve getirilen İtalyan Pasquale Sensibile ile yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Pasquale Sensibile’ye kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” denildi. 

Galatasaray, Sensibile’nin gönderilmesinin ardından Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün’ün getirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Galatasaray Spor Kulübü Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı. Ergün, daha önce de yine Dursun Özbek döneminde Galatasaray’da Sportif Direktörlük görevini üstlenmişti.

“Galatasaray, adının olduğu her müsabakada en yukarıyı hedefleyecektir”

Galatasaray’da yeniden Futbol Direktörlüğü koltuğuna oturan Cenk Ergün, göreve gelişiyle ilgili olarak kulüp televizyonuna konuştu. Yeniden göreve başlaması dolayısıyla oldukça mutlu olduğu gözlenen Ergün, “Florya’nın A’dan Z’ye bütün operasyonlarında yönetimimize karşı sevk ve idaresini yapmakla görevliyim. Tekrar aynı göreve başlıyorum. Bu göreve sahip olduğum için çok keyifliyim. Çok heyecanlı, mutlu ve gururluyum. Galatasaraylıyım, bu kulübe hizmet edebilme şansını daha önce yaşadım. Geri dönmek bana güzel duygular yaşatıyor. Tarif edemeyeceğim kadar heyecanlıyım” dedi.

Cenk Ergün, yeni teknik direktörün kim olacağı ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu da yanıtladı. Domenec Torrent’in şimdilik görevinin başında olduğunun altını çizen Ergün, “Galatasaray’ın şu an devam eden bir teknik direktör sözleşmesi var. Birçok isim geçiyor. Okan Buruk’un da ismi geçiyor. Halihazırda bir teknik direktörümüz olduğu için diğer isimlerden bahsetmek doğru olmayacaktır. Onun zamanı da mutlaka gelecektir” diye konuştu.  

Cenk Ergün, kulübün transfer politikası hakkında da kamuoyuna bilgi verdi. Yaz transfer döneminde Galatasaraylıları gururlandıracak bir takım kurmayı hedeflediklerini belirten Ergün, şunları söyledi: “Kısa vadede hedefimiz, bu sezon lige hazır bir takım yaratmak. Orta ve uzun vadede ise öncelikli olarak akademiden gelen gençlere daha fazla fırsat yaratabilmek. Şu emin olunmalıdır ki Galatasaray, adının olduğu her müsabakada en yukarıyı hedefleyecektir. Şampiyonluk sözü veremeyiz ama sonuna kadar gideceğimizin sözünü verebilirim. Transfer döneminin getirdiği değişiklikler mutlaka olacak. İlk etapta orta sahaya çalışmamız olacak. Galatasaray taraftarını heyecanlandıracak oyuncuları takımımıza katacağız. Aramızdan ayrılanlar olabilir, gidenler dönebilir.”

Ergün, satılacak oyuncular için gelmiş resmi bir teklif olmadığını da açıkladı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.