Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kamboçya’da dünyanın en büyük tatlı su balığı yakalandı

Kamboçya’da yaşayan Koh Preah isimli balıkçı, 13 Haziran’da Mekong nehrinde dünyanın en büyük tatlı su balığını avladı.

Kamboçyalı balıkçı Koh Preah, 13 Haziran’da Kamboçya’nın Mekong nehrinde 300 kilogramlık bir tatlı su vatozunu yakaladı. 3,98 metre uzunluğunda ve 2,2 metre genişliğinde olan vatoz, dünyanın en büyük tatlı su balığı olarak kayıtlara geçti. Araştırmacılar, hareketlerini takip edebilmek için vatozu akustik bir etiket ile donatarak nehre geri bıraktı.

Kamboçya nüfusunun neredeyse yüzde 90’ını oluşturan Kmerler, vatoza Boramy ismini verdi. Kmer dilinde Boramy, dolunay anlamına geliyor.

Bir araştırma ekibi mayısta 181 kilogramlık başka bir dev tatlı su vatozu bulmuştu. Araştırmacıların aktardığına göre dev tatlı su vatozlarının nesli tehdit altında.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.