Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tesla çalışanları toplu işten çıkarma nedeniyle şirkete dava açtı

Eski Tesla çalışanları, şirkete toplu işten çıkarma nedeniyle tazminat davası açtı. Çalışanlar, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli elektrikli otomobil şirketini, önceden haber vermeden toplu işten çıkarma yaparak federal yasaları ihlal etmekle suçladı.

Dava, geçen pazar günü (19 Haziran) Teksas eyaletinde açıldı. Davayı açan iki işçi, haziran ayında Nevada’da bulunan Tesla fabrikasındaki işlerinden çıkarıldıklarını söyledi. İşçiler, fabrikada 500’den fazla çalışanın işine son verildiğini belirtti.

İşçileri temsil eden avukat Shannon Liss-Riordan, Reuters’a verdiği demeçte, “Tesla’nın bu kadar çok işçiyi gerekli bildirimi yapmadan işten çıkararak açıkça federal iş yasasını ihlal etmesi şoke edici” dedi.

10 Haziran ve 15 Haziran’da işten çıkarılan John Lynch ve Daxton Hartsfield’ın açtığı davada, 60 günlük ihbar süresi için ücret ve tazminat talep ediliyor.

Elon Musk: “Şirketteki çalışan sayısı yüzde 10 azaltılmalı” demişti

Elon Musk, bu ay başında şirketin çalışan sayısını yaklaşık yüzde 10 azaltması gerektiğini belirten bir e-postayı şirketin üst düzey yöneticilerine göndermişti. Reuters’ın ulaştığı “Dünya genelindeki tüm işe alımları durdurun” başlıklı e-postada Musk, “ekonomiye dair çok kötü bir hissiyatım var” diye yazmıştı.

Reuters’in yaptığı röportajlarda kendilerini Tesla çalışanı olarak tanımlayan 20’den fazla kişi, bu ay işten çıkarıldıklarını veya pozisyonlarında değişikliğe gidildiğini söyledi. 

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.