Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor’da bir devir sona erdi: Dört yılın ardından Anthony Nwakaeme, bordo-mavililere veda etti

Tüm futbolseverleri kendisine hayran bırakan, yaptığı spektaküler hareketlerle taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kuran 33 yaşındaki Nijeryalı yıldız Anthony Nwakaeme ile Trabzonspor’un yolları ayrıldı.

Trabzonspor’un 38 yıllık şampiyonluk hasretini sona erdirmesinde önemli rol oynayan Anthony Nwakaeme bordo-mavililerden ayrıldı. Geride bıraktığımız dört yılda attığı çalımları ve top saklama becerileri ile izleyen herkesi kendisine hayran bırakan 33 yaşındaki futbolcu, sözleşmesinin sona ermesinin ardından Trabzonspor ile anlaşamadı. Karadeniz temsilcisinin forması ile çıktığı 145 maçta 40 gol ve 47 asist kaydeden yıldız futbolcu, 1 Türkiye Kupası, 1 Süper Kupa ve 1 Süper Lig şampiyonluğunun kazanılmasında önemli rol oynadı. 

2018 yılında İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva takımından yalnızca 1 milyon euro gibi bir ücrete transfer olan Nwakaeme, ligimizde forma giydiği dört yıl boyunca en etkili hücum oyuncuları arasında yer aldı. Nijeryalı forvet, geldiği ilk sezonda forma giydiği 31 karşılaşmada 11 gol ve 11 asist ile taraftarın sevgilisi oldu.

İkinci sezonunda ise forma giydiği 43 karşılaşmada 14 gol ve 11 asist kaydeden yıldız futbolcu, Trabzonspor’un Türkiye Kupası’nı kazanmasında da pay sahibi olarak, bordo-mavililer ile ilk kupasını kazanma başarısını gösteri. 2020-2021 sezonunda ise hem Trabzonspor’un istikrarsız yapısı hem de formsuz bir dönemden geçmesi nedeni ile kendi standartlarına göre vasat bir performans gösterdi. Bu sezonda sahaya çıktığı 35 karşılaşmada 7 gol ve 7 asist üreterek vasat bir sezonu geride bıraktı.

Geride bıraktığımız 2021-2022 sezonunda ise en başından şampiyonluk parolası ile yola çıkan Trabzonspor, büyük bölümünü üstün götürdüğü sezonu ezeli rakiplerine karşı kurduğu ciddi puan üstünlüğüyle sona erdirirken, Nwakaeme de şampiyonlukta en önemli rol oynayan oyunculardan biri oldu. Geçtiğimiz sezonda forma giydiği 36 karşılaşmada 15 gol ve 11 asist kaydeden Nwakaeme, Trabzonspor kariyerinde en çok gol attığı ve en çok skor katkısında bulunduğu sezonu yaşarak takımının 38 yıl sonra ipi göğüslemesinde önemli rol oynadı. 

Trabzonspor’un ayrılık sonrası paylaşımı:

https://twitter.com/Trabzonspor/status/1538958046323478528?s=20&t=jX7rUyjZ85DXH8EdlkD2_Q

Nwakaeme’nin izleyenleri kendisine hayran bırakan çalımları:

Nwakaeme’nin Trabzon’a geldiği ilk gün:

https://twitter.com/61saat/status/1537678294635712513?s=20&t=jX7rUyjZ85DXH8EdlkD2_Q

Anthony Nwakaeme’nin Suudi Arabistan’ın Al-İttihad takımı ile yıllık 4,5 milyon euro karşılığında iki yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.