Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan’da 6,1 büyüklüğünde deprem: En az 1000 kişi yaşamını yitirdi

Afganistan’ın güneydoğusundaki Host kentine 44 kilometre uzakta meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 950’ye yükseldi. Afet Yönetiminden Sorumlu Bakan Yardımcısı Sharafuddin Muslim, deprem sonucu en az 600 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yetkililer, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyor.

Afganistan’da günün ilk saatlerinde merkez üssü Pakistan sınırındaki Host vilayetinde 44 kilometre mesafede 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 51 kilometre derinliğindeki deprem, Pakistan’ın yanı sıra başkent Kabil’de de hissedildi.

Taliban yetkilileri, ülkenin doğusuna bir an önce yardım gönderilmesi için çağrı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan taziye mesajı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan paylaşılan açıklama şöyle:

“Afganistan’ın doğusunda bugün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin özellikle Paktika vilayetinde çok sayıda can kaybı ile yaralanmaya neden olduğu ciddi hasara yol açtığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Halihazırda Afganistan’da faaliyetlerini sürdüren Kızılay tarafından bölgedeki depremzedeler için insani yardım sevk edilmiştir.

Türkiye her zaman olduğu gibi, depremden etkilenen kardeş Afgan halkına her türlü yardımı yapmaya hazırdır.

Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınları ile kardeş Afganistan halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Kaynak: BBC, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.