Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika’da yaşarken Tokyo’daki bir kente belediye başkanı seçildi

Belçika’nın Leuven şehrinde yaşayan 47 yaşındaki Satoko Kishimoto, Japonya’nın başkenti Tokyo’nun Suginami şehrine belediye başkanı seçildi.

10 yıldır eşi ve çocukları ile birlikte Belçika’nın Leuven kentinde yaşayan 47 yaşındaki Satoko Kishimoto, Japonya’nın başkeni Tokyo’daki bir bölgenin belediye başkanı seçildi. 500 bin nüfuslu Suginami şehrinin yeni başkanı Kishimoto, koronavirüs salgını sebebiyle seçim kampanyasını Belçika’dan çevrimiçi olarak yürütüyordu.

Satoko Kishimoto

Koronavirüs salgını sırasında Kishimoto, Japonya’daki birçok münazaraya Leuven’den çevrimiçi olarak katılmış ve Japonya’daki ilerici hareketin önde gelen isimlerinden biri haline gelmişti.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki kâr amacı gütmeyen Ulusötesi Enstitüsü‘nde proje koordinatörü olarak çalışan Kishimoto, seçimler yaklaşırken kampanyası için sık sık Japonya’ya seyahat etmişti.

200 oy farkla seçildi

Su özelleştirmesine alternatifler üzerine bir kitabın editörlüğünü yapan Kishimoto, rakiplerinin Belçika’daki ikamet etmesi konusundaki eleştirilerini savuşturmayı başardı ve sadece 200 oy farkla belediye başkanı seçildi.

“Büyük sürpriz oldu”

Kishimoto’nun eşi Olivier Hoedeman, seçim sonuçlarının kendileri için çok büyük bir sürpriz olduğunu söyledi. Hoedeman, en küçük çocuklarının ortaokulda okuduğunu ve bu yüzden Japonya’ya taşınmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirtti.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.