Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bill Cosby, reşit olmayan birine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulundu

84 yaşındaki komedyen Bill Cosby, 1975 yılında bir Playboy Malikanesi’nde reşit olmayan birine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada, jüri tarafından suçlu bulundu.

Cinsel saldırıya maruz kaldığı sırada 16 yaşında olan Judy Huth, duruşmadaki ifadesinde Los Angeles yakınlarındaki bir parkta film çekerken tanıştığı Cosby’nın birkaç gün sonra kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı.

Jüri, Cosby’nin, şu anda 64 yaşında olan Huth’a 500 bin dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Kaliforniya’nın Santa Monica kentinde 2014 yılında açılan dava, Cosby’nin cezai kovuşturması nedeniyle yıllar boyunca ertelenmişti. 

Judy Huth

#MeToo hareketi başladıktan sonra 50’den fazla kadın, “Amerika’nın babası” olarak bilinen Cosby’i, kendilerine cinsel saldırıda bulunmakla suçlamıştı. Ünlü oyuncu ise hakkındaki iddiaları reddetmişti.

Cosby, 2018 yılında bir kadına ilaç vermek ve cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulunarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Pensilvanya Yüksek Mahkemesi geçen yıl, Cosby hakkındaki mahkumiyet kararını bozmuş ve üç yıl hapis yatan Cosby’yi serbest bırakmıştı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.