Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin polisi, Yulin Köpek Eti Festivali’ne götürülen 386 köpeği kurtardı

Çin polisi, ülkenin güneyindeki Yulin kentinde düzenlenen ve dün başlaması planlanan Köpek Eti Festivali’ne kesilmesi için gönderilen 386 köpeği kurtardı. Polis, köpekleri taşıyan bir kamyonu salgın mevzuatını gerekçe göstererek durdurdu.

Tel kafesler içindeki köpekleri kurtarma operasyonuna katılan hayvan hakkı savunucuları köpeklerin farklı cins, boyut ve sağlık koşullarına sahip olduklarını söyledi. Aktivistler, köpeklerin çalınan ev bekçi köpekleri veya evcil hayvanlar olduklarını belirtti.

Operasyonun ardından köpekler, karantinaya alınmak üzere Pekin Başkent Hayvan Refahı Derneği‘ne teslim edildi.

Aktivistlerin imdadına “salgın mevzuatı” yetişti

Geçen hafta sonu hareket halindeki tespit eden hayvan hakları savunucuları, köpeklerden bazılarının bulaşıcı hastalıklardan mustarip olabileceğinden endişelendi ve ülkenin salgın önleme konusundaki mevzuatını gerekçe göstererek kamyonu polise bildirdi.

Shaanxi merkezli hayvan hakları aktivisti Xiao He, yetkilileri Çin Köpek Eti Festivali’nin gerçekleşmesini durdurmaya ikna etmek, mevcut yasa ve düzenlemelerini gözden geçirmelerini sağlamak için diğer aktivistlerle haftalardır çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.