Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray’da Domenec Torrent ile yollar ayrıldı

Galatasaray’da Fatih Terim’den boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Domenec Torrent ile yollar ayrıldı.

Galatasaray’da yeni başkan Dursun Özbek, Domenec Torrent ile yolları ayırdı. Sarı-kırmızılı kulüp, Fatih Terim’den boşalan teknik direktörlük görevine getirdiği Domenec Torrent’in sözleşmesini feshetti. İlk etapta Terim’e yardımcı olarak getirilmesi planlanan İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent, 14 Ocak 2022’de teknik direktör olarak göreve başladı. Beklenen performansın sergilenememesi nedeniyle camiada tartışılan 59 yaşındaki teknik adam ile kulübün birlikteliği beş ay yedi gün sürdü.

Ligin 21. haftası öncesinde göreve başlayan Torrent, 12. sırada aldığı Galatasaray’ı 13. sırada bıraktı. Süper Lig’de Galatasaray’ ile 18 maça çıkan Torrent, UEFA Avrupa Ligi’nde ise iki karşılaşmada görev yaptı. 20 maçta Galatasaray’ın başında sahaya çıkan İspanyol çalıştırıcı yedi galibiyet, beş beraberlik ve sekiz yenilgi yaşadı. Torrent, bu süreçteki son mağlubiyetini ise seyircisi önünde oynanan Demir Grup Sivasspor karşında aldı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Fatih Terim yönetiminde grubunu lider bitiren Galatasaray, Domenec Torrent döneminde tur geçemedi. UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon E Grubu’nda mücadele eden Fatih Terim idaresindeki sarı-kırmızılılar, Fransa’nın Olimpik Marsilya, İtalya’nın Lazio ve Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımlarının arasında namağlup lider şekilde doğrudan son 16 turuna kaldı.

Galatasaray, son 16 turunda eşleştiği İspanyol temsilcisi Barcelona karşısına Torrent idaresinde çıktı. Sarı-kırmızılılar, 0-0 ve 2-1’lik maçların ardından rakibine elenmekten kurtulamadı.

Okan Buruk için geri sayım başladı

Galatasaray’da Domenec Torrent’ten boşalan teknik direktörlük görevine Okan Buruk’un getirilmesi bekleniyor. Sarı-kırmızılı kulübün altyapısında yetişen Buruk, teknik direktörlük kariyerinde Medipol Başakşehir ile Süper Lig’de, Akhisarspor ile de Ziraat Türkiye Kupası’nda mutlu sona ulaşmayı başarmıştı. 48 yaşındaki Buruk, son olarak 2020-2021 sezonunda Medipol Başakşehir’i çalıştırmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.