Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollanda’da kadın ve erkek milli futbolculara eşit ücret verilecek

Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB), kadın ve erkek milli futbolcuların katıldıkları uluslararası tüm turnuvalarda eşit ücret ve para ödülü alacağını duyurdu. 

ABD Futbol Federasyonu (USSF), 18 Mayıs’ta, ABD Kadın Milli Futbol Takımı Oyuncular Birliği (USWNTPA) ve ABD Milli Futbol Takımı Oyuncular Birliği (USNSTPA) ile kadın ve erkek futbolunda eşit ücret ve haklar konularında 2028 yılına kadar anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. USSF, bu anlaşma ile dünya genelinde kadın ve erkek futbolculara eşit ücret dağıtan ilk federasyon olmuştu.

ABD’nin aldığı bu tarihi karar domino etkisi yarattı ve İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) da söz konusu kararın altına imza attı. Konu ile ilgili son adım ise Hollanda’dan geldi. 

Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB), kadın ve erkek milli takım oyuncularının katıldıkları uluslararası tüm turnuvalarda eşit ücret ve para ödülü alacağını açıkladı. Sponsorlar, ticari ortaklar ve reklamlardan elde edilen gelirler, maç başı ücretleri, maaş ile verilen ekstra ödüller bir havuzda toplanıp, milli oyunculara eşit oranda dağıtılacak. 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak eşit ücret sistemi, 6 Temmuz’da başlayacak 2022 UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2022) uygulamaya konulacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.