Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japon tenisçi Naomi Osaka ve Amerikalı yıldız basketbolcu LeBron James ortak medya şirketi kuruyor

Tenis dünyasının önemli figürlerinden Naomi Osaka, NBA’in aktif efsanelerinden LeBron James ortaklığında kültürel engelleri aşan hikayeler anlatmayı hedefleyen yeni bir medya şirketi kurmaya hazırlanıyor.

Hollywood Reporter‘ın aktardığı bilgiye göre, “Çiçek Ayısı” anlamına gelen Hana Kuma adlı şirketin, “kültürel anlamda spesifik ancak tüm izleyiciler için evrensel” hikayelerin yer aldığı projeler şimdiden hazır durumda. 

Haitili bir baba ve Japon bir annenin çocuğu olan Osaka, girişimiyle ilgili şöyle konuştu: “Sonunda yeterli kaynağa sahip ve geniş yelpazeden yaratıcıların yer aldığı devasa bir platform oldu. İnternet çağında, içeriklerin daha küresel bir izleyici kitlesi var. Bunu Asya, Avrupa ve Latin Amerika’daki televizyonların popülerliğinden anlayabilirsiniz. Benim hikayem de bunun bir kanıtı. Hana Kuma’da inşa etmeyi amaçladığımız şey için çok heyecanlıyım. Amacımız benzersiz bakış açılarını evrensel hissettirmek ve yol boyunca insanlara ilham vermek. Bu hedefi göz önünde bulundurarak hikayeleri hayata geçireceğiz.”

Hana Kuma projesinin finansman, operasyon ve yatırım ortağı olarak LeBron James ve The SpringHill Company’nin sahibi Maverick Carter hizmet verecek.

Yapım şirketi, 24 yaşındaki Naomi Osaka ve uzun zamandır menajerliğini yapan Stuart Duguid’in son projesi. İkilinin ayrıca, Avustralyalı tenisçi Nick Kyrgios’un ilk sporcusu olarak geçen pazartesi günü (20 Haziran) imza attığı, Evolve adında bir spor menajerlik şirketi de bulunuyor.

Geçen ayki Roland Garros’ta ilk tur yenilgisinden bu yana korta çıkmayan Osaka, geçen günlerde Wimbledon’ı ikinci yıl üst üste katılmayarak geçireceğini de açıklamıştı. Yakın zamanda ise Osaka, ismini tenis kortunun dışında da duyurmak için adımlar atıyor.

Roland Garros sırasında Evolve hakkında sorulan soruya Osaka, “Rol modellerin gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Birisinin bir şeyler yaptığını görmek, aynı şeyi birlikte yapabileceğinizi de gösteriyor” karşılığını verdi. Bunu daha önce yapan bir kadın sporcunun olmamasını ilginç bulduğunu ama erkeklerin sıkça yaptığını vurgulayan Osaka, bu yüzden bunun bir yolculuk olduğunu ve yolda çok şey öğreneceğini hissettiğini söyledi.

Forbes dergisine göre Osaka, sponsorluk anlaşmaları sayesinde 2021 yılında 55 milyon dolar kazanarak yılın çok kazanan kadın sporcusu olmuştu.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.