Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadına şiddetten yargılanan Ryan Giggs, Galler Milli Takımı teknik direktörlüğünden istifa etti

Kız arkadaşı ve onun kız kardeşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan Ryan Giggs, Galler Milli Takımı teknik direktörlüğünden istifa etti.

Tarihinde ilk kez katıldığı EURO 2016’da yarı final oynama başarısı gösteren Galler Milli Takımı’nda teknik direktör Ryan Giggs, büyük bir skandal ile gündemdeydi. Manchester United formasıyla efsaneleşen Giggs, Ağustos 2017 ve Kasım 2020 arasında eski kız arkadaşı Kate Greville ve kız kardeşi Emma Greville’e şiddet uyguladığı gerekçesiyle bir süredir yargılanıyor. Ancak 48 yaşındaki isim, söz konusu suçlamaları reddetmeye devam ediyor. 

Öte yandan ağustos ayında görülecek dava öncesi Ryan Giggs’ten önemli bir hamle geldi. Kasım 2020’den bu yana Galler Milli Takımı’ndaki görevinden izinli olan Giggs, 2022 Dünya Kupası’na sayılı günler kala görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Giggs, istifa gerekçesini “Uzun süre düşündükten sonra Galler Milli Takımı’ndan istifa ediyorum. Ülkemi yönetmek bir onur ve ayrıcalıktı ancak Galler Federasyonu’nun, teknik ekibin ve oyuncuların turnuvaya başantrenörlerinin pozisyonu hakkında tartışmalar olmadan hazırlanmaları en doğrusu” diyerek açıkladı. Açıklamasının devamında hakkındaki suçlamalara da değinen Giggs, “Bilindiği üzere mahkemenin yönelttiği suçlamaları kabul etmedim. Yargıya güveniyorum ama davanın daha erken görülmesini ve teknik direktörlük görevime devam edebilmeyi isterdim” diye konuştu.

Giggs, mahkeme sürecinin ardından teknik direktörlük kariyerine devam etmek istediğini de sözlerine ekledi. 

Öte yandan Galler’i yıllar sonra yıl sonra Dünya Kupası’na götüren Robert Page, Ryan Giggs’in istifası sonrası, Katar’da takımının başında olmaya devam edecek.  

Galler, 64 yıl sonra Dünya Kupası’nda boy gösterecek

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle mart ayında oynanamayan ve haziran ayına ertelenen playoff finalinde Galler ile Ukrayna kozlarını paylaşmıştı. Galler’in sahasında oynanan karşılaşmada ev sahibi, güçlü rakibini Andriy Yarmelenko’nun kendi kalesine attığı gol ile 1-0 mağlup etmişti. Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Gareth Bale’in sırtladığı Galler, böylelikle 64 yıllık Dünya Kupası özlemine son vermişti.

1958’den bu yana ilk kez bir Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan Galler, B Grubu’nda İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İran ile mücadele edecek. 

Galler’in Dünya Kupası biletini aldığı Ukrayna karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=x0T7O1li1TU

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.