Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABB, Melih Gökçek’in kullandığı zırhlı araç için açık ihale düzenledi: En yüksek teklif 2 milyon 202 bin TL

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), eski Başkan Melih Gökçek’in 50 ay sonra iade ettiği zırhlı cip için açık ihale düzenledi. İhaleye üç tüzel, bir gerçek kişi katıldı. İki katılımcı ihale dışında kalırken diğer iki katılımcıdan yazılı teklif alındı. Verilen en yüksek teklif 2 milyon 202 bin olurken ihale komisyonu, satış ihalesine az sayıda istekli katılması ile ihale sonucunda satış bedelinin düşük kalması sebebiyle ihaleyi oybirliğiyle iptal etti. Aracın satışı için Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca yeniden ihaleye çıkılacak.

Melih Gökçek tarafından ASKİ kaynaklarıyla 2013 yılında satın alınan ve geçen yıl aralık ayında teslim edilen Toyota Land Cruiser marka cip, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 1 milyon 871 bin 122 TL muhammen bedelle açık teklif yöntemiyle satışa çıkarıldı. Aynı aracın 2022 modelinin piyasa fiyatı 4 milyon lira. Belediye Encümeni tarafından yapılan ve Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi Encümen Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te başlayan ihale ABB TV’den canlı yayınlandı. 

İki katılımcı ihale dışında kaldı

Gökçek’in yaklaşık beş sene kullandığı Toyota Land Cruiser 2013 model V8 4.5 zırhlı araç için düzenlenen açık ihaleye üç tüzel, bir gerçek kişi katıldı. 87 bin kilometredeki aracın geçici teminat bedeli muhammen bedelin yüzde 3’ü yani 56 bin TL olarak belirlendi. İki katılımcı, şartname makbuzları başvuru dosyasında yer almadığı için ihale dışı kaldı.

En yüksek teklif 2 milyon 202 bin TL

Kalan iki katılımcılardan biri 1 milyon 875 bin TL, diğeri ise 1 milyon 882 bin TL teklif verdi. Ardından açık artırma usulüyle iki katılımcı da tekliflerini artırdı. Komisyon, sözlü evrede verilen en yüksek teklif olan 2 milyon 40 bin TL’nin ardından ardından yazılı teklifleri aldı. Yazılı tekliflerden biri 2 milyon 150 bin TL, diğeri ise 2 milyon 202 bin TL olarak verildi.

İhale iptal edildi 

İhale komisyonu, satış ihalesine az sayıda istekli katılması ile ihale sonucunda satış bedelinin düşük kalması sebebiyle ihaleyi oybirliğiyle iptal etti. Aracın satışı için Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yeniden ihale açacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.