Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avusturya’nın başkenti Viyana, “en yaşanabilir şehir” unvanını geri aldı

The Economist’in her yıl yayımladığı “en yaşanabilir şehirler” listesinde koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle sıralamadan düşen Avusturya’nın başkenti Viyana, bu yıl “en yaşanabilir şehir” unvanını geri aldı. Önceki yılın birincisi Yeni Zelanda’nın Auckland şehrinin 34. sıraya düşmesiyle koltuğuna yeniden kavuşan Viyana, 2018 ve 2019’daki konumuna geri döndü. Ukrayna’nın başkenti Kiev, Rusya’nın işgali sebebiyle bu sene listede yer almazken Rusya’nın şehirlerinde ise büyük gerileme görülüyor.

The Economist dergisinin yıllık raporuna göre Avusturya’nın başkenti Viyana, dünyanın en yaşanabilir şehri unvanını geri aldı. Bir önceki “en yaşanabilir şehir” Auckland, koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle listede 34. sıraya indi.

Raporda, koronavirüs kısıtlamaları ile birlikte müze ve restoranların kapanmasıyla Viyana’nın sıralamadaki düşüşü ve daha sonraki yükselişi için şu ifadeler yer aldı:

“2021’in başlarında müze ve restoranlarının kapanmasıyla sıralamamızda 12. sıraya düşen Viyana, 2018 ve 2019’daki konumuna geri gelerek birinci sıraya yükseldi. İstikrar ve iyi altyapı, şehrin sakinleri için ana cazibesidir. Şehir, iyi sağlık hizmetleri ve birçok kültür ve eğlence fırsatı ile de desteklenmektedir.”

Kiev listeye dahil edilmedi, Rus şehirlerinde büyük gerileme

Ukrayna’nın başkenti Kiev, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından bu yıl listeye dahil edilmedi. Rusya’nın başkenti Moskova, yaşanabilirlik sıralamasında 15 sıra gerilerken St. Petersburg, 13 basamak düştü. Raporda, Rus şehirlerinin düşüşünü şöyle gerekçelendirildi:

“Rus şehirleri Batı’nın ekonomik yaptırımlarının bir sonucu olarak kültür ve çevre üzerinde kısıtlamalarla karşılaşıyor.”

“En yaşanabilir şehirler” listesinde ilk 10’da altı Avrupa şehri yer aldı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.