Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 NBA Draftı sona erdi: Orlando Magic birinci sıradan Paolo Banchero’yu seçti

2022 NBA Draftları geride kaldı. Orlando Magic ilk sıradan sürpriz bir şekilde İtalyan-Amerikan Paolo Banchero’yu seçti. İlk sırada seçilmesi beklenen Jabari Smith ise üçüncü sıraya kadar geriledi. Öte yandan bu yıl 10 Avrupa kökenli oyuncu draft edildi.

İlk tur seçim hakkına sahip olan Orlando Magic, Duke kolejinden İtalyan asıllı Amerikalı, 2003 doğumlu uzun forvet Paolo Banchero’yu draft etti. 2006’daki Andrea Bargnani seçiminin ardından ilk kez bir İtalyan kökenli basketbolcu ilk sıradan seçilmiş oldu. İkinci sırada ise Oklahoma City Thunder, Gonzaga’dan 2002 doğumlu pivot Chet Holmgren’i seçti. Üçüncü sırada ise temsilcimiz Alperen Şengün’ün de formasını giydiği Houston Rockets, Auburn kolejinden 2003 doğumlu uzun forvet Jabari Smith JR. draft etti. Pek çokları tarafından ilk sıradan seçilmesi gerektiği düşünülen Jabari Smith Jr. ‘ın üçüncü sıraya düşmesi otoriteleri yanılttı.

İlk turda yapılan tüm seçimler ise şöyle:

İkinci tur seçimleri:

Draft gecesinden geriye kalan önemli anlar:

Draft edilen Avrupa kökenli oyuncuların listesi ise şöyle:

Paolo Banchero – Orlando Magic

Jeremy Sochan- San Antonio Spurs

Ousmane Dieng- Oklahoma City Thunder

Nikola Jovic – Miami Heat

Gabriele Procida – Detroit Pistons

Moussa Diabate – Los Angeles Clippers

Ismael Kamagate – Denver Nuggets

Matteo Spagnolo – Minnesota Timberwolves

Karla Matkovic – New Orleans Pelicans

Hugo Besson – Milwaukee Bucks

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.