Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunan devlet televizyonunun “Arabalardan benzin nasıl çekilir?” haberi eleştirilerin odağında

Yunanistan devlet televizyon ERT’nin arabalardan benzinin nasıl çekileceğine dair yayınladığı video haber sosyal medyanın gündemine oturdu ve tepkiyle karşılandı.

Muhabir Costas Stamou ERT kanalının sabah haber bülteninde yöntemi anlatırken “Bu çok karmaşık bir olay değil. Özel bir tüpe bile ihtiyacınız yok, balkonları yıkarken kullandığınız hortum bile yeterli” dedi. Videoda bir araba tamircisi de otomobilin yakıt deposunun nasıl delinebileceği konusunda tavsiye verdi.

“Beyler, aklınız yerinde mi?”

Bu haberin ardından bir Twitter kullanıcısı, “Beyler aklınız yerinde mi? İnsanlara benzin çalmak ile ilgili ipuçları mı veriyorsunuz?” yazarak tepki gösterdi.

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı ise haberle şöyle dalga geçti:

“Benzini kolayca çalmanın yolları üzerine eğitimden sonra ERT kanalı, şimdi de kilitlerin nasıl açılacağı ve cüzdanların nasıl çalınacağı konusunda haberler hazırlıyordur.”

Yunanistan’da yıllık enflasyon oranı mayıs ayında yüzde 11,3’e ulaştı. Ülkede enflasyon 29 yılın zirvesinde. Akaryakıt fiyatlarının da günden güne arttığı ülkede dün itibarıyla Atina’da benzinin litre fiyatı 2,37 euro; Rodos ve komşu adalarda ise 2,50 euronun üzerinde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.