Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kazım Koyuncu ölümünün 17. yıldönümünde anıldı

“Şair ceketli çocuk” Kazım Koyuncu, ölümünün 17. yıldönümünde Artvin-Hopa’daki mezarı başında şarkılarla anıldı.

Kazım Koyuncu’nun Hopa-Yeşilköy’deki mezarı başında düzenlenen anmaya annesi Hüsniye Koyuncu, kardeşleri Hüseyin, Niyazi ve Oğuz Koyuncu, Canan Erdem, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ile şarkıcının yakınları ve sevenleri katıldı.

“Şarkılarıyla aramızda yaşıyor”

Koyuncu’nun, Hopa’da birçok sanatçının yetişmesine öncülük ettiğini vurgulayan Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, “Hopalılar olarak Koyuncu’ya teşekkür borçluyuz. Kazım Koyuncu Hopa için çok önemli bir değer. O sanatıyla, şarkılarıyla aramızda yaşıyor. Unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

“Yaptığı güzel işlerle gurur duyuyoruz”

Ağabeyi Hüseyin Koyuncu da “Kazım aramızdan ayrılalı 17 yıl oldu. Her yıl burukluk var. Bizi teselli eden sevenlerinin, arkadaşlarının bir arada olması. Yaptığı güzel işlerle, onunla gurur duyuyoruz. Kazım, Trabzonspor’un şampiyonluğunu göremedi. Trabzonspor şampiyon olunca annem mezarının başına giderek ‘Oğlum, çok sevdiğin Trabzonspor şampiyon oldu’ dedi. Yani ilk müjdeyi annem verdi. Trabzonspor Kulübü yetkilileri aradı, yakın zamanda şampiyonluk kupasını Kazım’ın mezarına götüreceklerini belirtti. Bu da bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Anma etkinliği, Kazım Koyuncu’nun şarkılarıyla sona erdi.

Kazım Koyuncu kimdir?

Kazım Koyuncu, çocukluğunda babaannesinden masallar, “Kemençeci Yaşar” lakabıyla tanınan Yaşar Turna’dan türküler dinleyerek büyüdü.

Okumayı çok seven, müziğe ortaokuldayken, babasının aldığı mandolinle başlayan Koyuncu, futbolla ilgilendi ve köydekilerin aksine sıkı bir Trabzonspor taraftarı oldu.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne 1989’da giren sanatçı, müzik çalışmalarına üniversite yıllarında ağırlık verdi ve 1992’de Ali Enver’le birlikte “Dinmeyen” isimli müzik gurubunu kurarak ilk profesyonel çalışmalarını yaptı.

Okulu bırakmasının ardından sadece müzik yapmaya karar veren Koyuncu, bir dönem tiyatro oyunlarına müzik yaptı, Karadeniz müziğini rock müzikle birleştirip kendi tarzını oluşturdu.

Aynı yıl arkadaşlarıyla birlikte “Zuğaşi Berepe” adında bir grup kuran Koyuncu, hem yeni grubuyla hem de “Dinmeyen” grubuyla çalıştı.

Yeni grubuyla ilk albümü “Va Mişkunan”ı (Bilmiyoruz) 1995’te yayınlayan sanatçı, bu yeni tarzıyla müzikseverler tarafından olumlu tepkiler aldı. Bu arada “Dinmeyen” grubu 1996’da “Sisler Duvarı” albümünü çıkarmasının hemen ardından, “Zuğaşi Berepe” ise ikinci albümleri “İgzas”tan sonra 1999’da dağıldı.

Koyuncu’nun ilk kişisel albümü “Viya!” ise 2001’de müzik marketlerdeki yerini aldı.

Koyuncu, 2002’de yayınlanan “Gülbeyaz” adlı dizinin müziklerini yapmaya başladıktan sonra ününü katladı, konser programları arttı.

Koyuncu, 2004’te ikinci solo albümü “Hayde”yi çıkardı.

Aralık 2004’te kanser teşhisi konulan sanatçı, doktorların fazla yorulmaması gerektiğini söylemesine rağmen konserlerine devam etti.

Son konserini 4 Şubat 2005’te Taksim’deki Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde veren Koyuncu’nun o gün söylediği “Ha kanser ha konser” sözleri sevenleri tarafından unutulmadı.

Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005’te henüz 33 yaşındayken yaşamını yitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.