Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Begüm Başdaş ile Yollarda (38): Dr. Doğuş Şimşek ile Afrikalı göçmenler ve gündelik hayatta ırkçılık

Yollarda’nın bu haftaki bölümünde Begüm BaşdaşDr. Doğuş Şimşek ile birlikte göç alanındaki farklı sorunları değerlendirdi. Şimşek, İngiltere hükümetinin ülkedeki sığınmacıları Ruanda’ya gönderme planları hakkında son gelişmeleri aktardı. “Gündelik hayatta ırkçılık nedir?” sorusunu akademik çalışmaları çerçevesinde yanıtlayan Şimşek daha sonra, İstanbul’da yaşayan Afrikalı göçmenlerle yürüttüğü araştırmasını ve “Çabuk Çabuk: İstanbul’daki Afrikalılar” kitabında aktardığı bulguları anlattı.

Doğuş Şimşek, Kingston Üniversitesi Londra’da Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. Doktora derecesini sosyoloji alanında Londra Üniversitesi, City’den, yüksek lisans derecesini ise kültürel incelemeler alanında Londra Üniversitesi, Goldsmiths’den aldı. Şimşek uluslararası göç, mülteci çalışmaları, ırk ve ırkçılık, toplumsal cinsiyet, göç ve göçmen çocuklar, kimlikler üzerine araştırmalar yapıyor.

Yayında bahsedilen, “Sevdiğin birine ırkçılık yaptığını nasıl söylersin?” sorusuna Uluslararası Af Örgütü tarafından hazırlanan yedi cevap.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.