Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (26 Haziran 2022): Yaklaşan NATO zirvesi ve Türkiye’nin izlediği strateji & Onur Yürüyüşü’ne polis müdahalesi

Editör: Sahra Atila

32. NATO Zirvesi İspanya’nın başkenti Madrid’in ev sahipliğinde 28-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek. 30 üye ülkenin öncelikli olarak ele alacağı konu Rusya-Ukrayna savaşı olacak. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy video konferansla, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise Madrid’de zirveye katılacak. İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares yaptığı bir açıklamada, NATO Zirvesi’nin ana konusunun Finlandiya ve İsveç’in ittifaka katılım başvurusu olacağını söylemişti. Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı çıkıyor.

Zirveye AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gidiyor. Erdoğan’ın, olası Suriye operasyonu, Rusya-Ukrayna savaşı, Türkiye-Yunanistan gerilimi, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, tahıl koridoru ve küresel ekonomik kriz konuları hakkında görüşmeler yapması bekleniyor.

İstanbul Onur Yürüyüşü Komitesi, Onur Yürüyüşü için Sıraselviler Caddesi’nde yapılacak basın açıklamasına destek çağrısında bulundu. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi boyunca barikatlar kurdu. İstanbul Valiliği tarafından Taksim’e çıkan birçok yol trafiğe kapatıldı. Polis basın açıklamasına müdahale etti. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Haber Hafta Sonu’nda emekli Büyükelçi Selim Kuneralp ile Türkiye’nin NATO ile pazarlığında nasıl bir strateji izlediğini, gelişmelerin Türkiye iç siyasetine yansımasını, muhabirimiz Ali Deniz Çakır ile Onur Yürüyüşü’nde yaşananları konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.