Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Wimbledon Tenis Turnuvası başladı

İngiltere’nin başkenti Londra’da her yıl haziran ayının son haftasında başlayan Wimbledon Tenis Turnuvası’nın 135. edisyonunda ana tablo heyecanı bugün başlıyor. 1877’den beri düzenlenen Wimbledon, çim kortta oynanan tek Grand Slam turnuvası olma özelliğini de taşıyor. İki hafta sürecek turnuva 10 Temmuz’da sona erecek.

135. Wimbledon Tenis Turnuvası’nda ana tablo heyecanı, Merkez Kort’ta tek erkekler “dünya 1 numarası” ve son şampiyon Novak Djokovic’in Koreli Kwon Soon-woo ile karşılaşacağı eşleşme ile başlıyor. Türkiye saati ile 15.30’da başlayacak karşılaşma S Sport ve TRT Spor ortak yayını ile ekranlara gelecek.

Merkez Kort’ta oynanacak günün diğer karşılaşmalarında ise tek kadınlarda “dünya 11 numarası” Emma Raducanu, Alison Van Uytvanck ile karşı karşıya gelirken, tek erkeklerde de ev sahibi ve iki kez Wimbledon şampiyonu Andy Murray Avustralyalı raket James Duckworth ile karşılaşacak.

1 Numaralı Kort’ta ise tek kadınlar “dünya 2 numarası” Ons Jabeur ile İsveçli Mirjam Bjorklund karşı karşıya gelecek. Bu korttaki diğer karşılaşmalarda ise tek erkeklerde “dünya 5 numarası” Carlos Alcaraz ile Jan-Lennard Struff, tek kadınlarda ise “dünya 19 numarası” Angelique Kerber ile Kristina Mladenovic kozlarını paylaşacak. 1 Numaralı Kort’ta oynanacak karşılaşmalar S Sport 2 ve TRT Spor Yıldız’dan yayınlanacak.

2 ve 3 numaralı kortlarda oynanacak karşılaşmalar ise şöyle:

Öte yandan ATP, Rus ve Belaruslu tenisçileri turnuvaya katılmaktan men eden Wimbledon’da sıralama puanı vermeyecek. ATP kurallarına göre, Wimbledon’da geçen yıl kazanılan puanlar 52 hafta sonunda düşecek. Bu yılki turnuva sonrasında hiçbir oyuncunun sıralama puanında Wimbledon puanı kalmayacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.