Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AFAD’dan Batı Karadeniz’deki beş il 15 ilçe için kırmızı alarm

AFAD; Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sinop’ta toplam 15 ilçedeki taşkın ve sel riskinin ciddi boyuta ulaştığını belirten bir açıklama yayımladı. 

İçişleri Bakanlığı’na bağlı, Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada beş ildeki sel riskinin ciddi boyuta ulaşıldığı belirtildi. Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Samsun, Sakarya, Sinop ve Zonguldak’ta İl AFAD Merkezleri’nin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgili afet gruplarının katılımı ile toplandığı aktarıldı.

Kırmızı uyarı verilen Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Düzce illeri için toplan iki bin 552 personel görevlendirilirken 826 araç hazır tutuluyor. AFAD Başkanı Yunus Sezer de Kastamonu’nun İnebolu ilçesine gidiyor. AFAD, kırmızı alarm verilen illerde işyerlerinin açılmaması ve giriş ile birinci katta oturan vatandaşlara da üst katlara çıkmaları uyarısında bulundu.

Samsun Valiliği’nden uyarı

Şiddetli yağış ve sel risklerine ilişkin valiliklerden de peş peşe açıklamalar geldi. Samsun Valiliği şiddetli yağışların saat 21:00’e kadar devam edeceğini duyurdu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise bölgede mahsur kalan vatandaşları helikopterlerle emniyetli bölgelere tahliye etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.